Accutrend Cholesterol Controlloldat
Leírás

Az Accutrend® GC, Accutrend® GCT, vagy Accutrend® Plus készülékek és az Accutrend® Cholesterol tesztcsíkok helyes működésének és megfelelő használatának ellenőrzésére szolgáló kontrolloldat.

Tartalma: 1 flakon, 1,5 ml koleszterin kontrolloldat
Tárolása: Szobahőmérsékleten, +2 Co és +25 Co között. Ne fagyassza le!
Felhasználható a fenti tárolási feltételek mellett:
– felbontatlan állapotban a dobozon megjelölt időpontig,
– felbontás után 3 hónapig, de legfeljebb a dobozon megjelölt lejárati időig
A flakon első felnyitásának dátumát írja fel a flakon cimkéjére!

Csakis olyan kontrolloldatot használjon fel, melynek szavatossági ideje még nem járt le! A lejárt kontrolloldat használata hamis mérési eredményekhez vezethet.

A működésteszt megkezdése előtt olvassa el a mérőkészülék használati utasítását. Ebben minden információt megtalál az ellenőrzés elvégzésével és a lehetséges hibaforrásokkal kapcsolatban.
Emellett olvassa el a tesztcsíkokhoz tartozó betegtájékoztatót, valamint a kontrollfolyadék mellett található tájékoztatót is.
A kontrollmérés végrehajtása során ugyanúgy kell eljárni, mint a koleszterin-mérésnél, csak vér helyett az Accutrend Control CH 1 kontrolloldatot kell használni.

Az adott LOT – számú kontrolloldattal használt adott kódszámú tesztcsíkra vonatkozó elfogadható kontrollmérési eredménytartomány a tesztcsík-csomaggal és a kontrolloldat-csomaggal szállított egyik sárga színű tájékoztató lapon található.
Ha a készülékben mért érték ebbe a tartományba esik, a készülék és a tesztcsíkok megfelelően működnek. Amennyiben a mért érték a tartományon kívül esik, ellenőrizze, hogy megfelelően végezte-e az eljárás minden lépését, majd ismételje meg a kontrollmérést.
Amennyiben a második kontrollmérés eredménye is az adott tartományon kívül esik, már nem biztosított, hogy a mérőkészülék és a tesztcsíkok kifogástalanul működnek. Ilyenkor a tesztek eredménye hamis lehet.

Ilyen esetekben kérjük vegye fel a kapcsolatot a gyártó cég képviseletével!