CoaguChek XS PT tesztcsík, 24 db

Leírás

Tesztcsík a véralvadási értékek (tromboplasztin idő) CoaguChek® XS / XS Plus mérőkészülékekkel végzett mennyiségi meghatározásához az ujjbegyből vett kapilláris vérből, vagy nem antikoagulált teljes vénás vérből.

Alkalmas a betegek önellenőrzésére.

Mérési tartomány:         0.8 – 8.0 INR 5 – 120% Quick

A módszer alapelve:

A protombin-időnek a véralvadás humán rekombináns tromboplasztinnal történt aktiválását követő elektrokémiai meghatározása. Mindegyik tesztcsíkon található egy protombin reagenst tartalmazó tesztmező. A vér rácseppentésekor a reagens feloldódik, és egy elektrokémiai reakció játszódik le, amelyet a mérőkészülék alvadási idővé alakít át, és (INR mértékegységben) megjelenít a kijelzőn.

Az Ön egyéni terápiás tartományát mindig kezelőorvosa határozza meg!

Ha a mért tromboplasztin idő szokatlanul magas, vagy alacsony, ismételje meg a tesztet.

Ha a mért érték még mindig a kezelőorvos által megszabott terápiás tartományon kívül esik, haladéktalanul értesíteni kell orvosát.

A túl erős véralvadásgátlás a vérzésveszély, az elégtelen véralvadásgátlás pedig a trombózisveszély kockázatát rejti magában.

Figyelem!

Egyéb gyógyszerek (pl. antibiotikumok, fájdalomcsillapítók, stb.) szedése módosíthatja az antikoagulánsok (véralvadás gátló készítmények) hatását, ennek megfelelően befolyásolhatják a tromboplasztin időt is. Egyéb gyógyszerek ezért csakis a kezelőorvos utasítására szedhetők!

Tárolás és eltarthatóság:

2-30 0C-on kell tárolni. A tesztcsíkot kizárólag lejárati időn belül szabad felhasználni. A tesztcsík kiemelése után a tárolódobozt a kupakja segítségével azonnal szorosan vissza kell zárni.

Kiszerelés: 24 db/doboz