Accutrend Glucose Controlloldat

Leírás

Az Accutrend®, Accutrend® GC, Accutrend® GCT, Accutrend® mini, Accutrend® alpha, Accutrend® DM és Accutrend® Plus készülékek, illetve az Accutrend® Glucose tesztcsíkok helyes működésének és megfelelő használatának ellenőrzésére szolgáló kontrolloldatok.

Tartalma: 2 x 4 ml Glükóz oldat
Control G1: a hipoglikémiás tartomány mérésére
Control G2: a hiperglikémiás tartomány mérésére
Tárolása: Szobahőmérsékleten, +2 Co és +30 Co között
Felhasználható a fenti tárolási feltételek mellett:
– felbontatlan állapotban a dobozon megjelölt időpontig,
– felbontás után 3 hónapig, de legfeljebb a dobozon megjelölt lejárati időig
A flakonok első felnyitásának dátumát írja fel a flakonok cimkéjére!

Csakis olyan kontrolloldatot használjon fel, melynek szavatossági ideje még nem járt le! A lejárt kontrolloldat használata hamis mérési eredményekhez vezethet.

A működésteszt megkezdése előtt olvassa el a mérőkészülék használati utasítását. Ebben minden információt megtalál az ellenőrzés elvégzésével és a lehetséges hibaforrásokkal kapcsolatban.
Emellett olvassa el a tesztcsíkokhoz tartozó betegtájékoztatót, valamint a kontrollfolyadék mellett található tájékoztatót is.
A kontrollmérés végrehajtása során ugyanúgy kell eljárni, mint a vércukor mérésénél, csak vér helyett az Accutrend Control G1, ill G2 kontrolloldatokat kell használni.

A kontrollfolyadékkal végzett ellenőrző mérés eredménye azon a tartományon belül kell legyen, amelyet a tesztcsík fémdobozának cimkéjén feltüntettek. Ez a tartomány minden tesztcsík gyártási sorozatához hozzá van rendelve.
Ha a készülékben mért érték ebbe a tartományba esik, a készülék és a tesztcsíkok megfelelően működnek. Amennyiben a mért érték a tartományon kívül esik, ellenőrizze, hogy megfelelően végezte-e az eljárás minden lépését, majd ismételje meg a kontrollmérést.
Amennyiben a második kontrollmérés eredménye is az adott tartományon kívül esik, már nem biztosított, hogy a mérőkészülék és a tesztcsíkok kifogástalanul működnek. Ilyenkor a tesztek eredménye hamis lehet.
Ilyen esetekben kérjük vegye fel a kapcsolatot a gyártó cég képviseletével!