Accutrend Triglyceride Controlloldat
Leírás

Az Accutrend® GCT, vagy Accutrend® Plus készülékek és az Accutrend® Triglyceride tesztcsíkok helyes működésének és megfelelő használatának ellenőrzésére szolgáló kontrolloldat.

Tartalma: 1 flakon, 1,5 ml triglicerid kontrolloldat
Tárolása: Hűtőben, +2Co és +8Co között. Ne fagyassza le!
Felhasználható:
– Hűtve tárolva felbontatlan állapotban a dobozon megjelölt időpontig
– Hűtve tárolva felbontás után 3 hónapig, de legfeljebb a dobozon megjelölt lejárati időig
A flakon első felnyitásának dátumát írja fel a flakon cimkéjére!

Csakis olyan kontrolloldatot használjon fel, melynek szavatossági ideje még nem járt le! A lejárt kontrolloldat használata hamis mérési eredményekhez vezethet.

A kontrollmérés kivitelezésekor kövesse a kontrolloldat, és az Accutrend® Triglyceride tesztcsík leírásában olvasható előírásokat, valamint az Accutrend® készülék használati útmutatójában található utasításokat.
A kontrollmérés végrehajtása során ugyanúgy kell eljárni, mint a triglicerid-mérésnél, csak vér helyett az Accutrend Control TG 1 kontrolloldatot kell használni.

A kontrollfolyadékkal végzett ellenőrző mérés eredménye azon a tartományon belül kell legyen, amelyet a tesztcsík fémdobozának cimkéjén feltüntettek. Ez a tartomány minden tesztcsík gyártási sorozatához hozzá van rendelve.
Ha a készülékben mért érték ebbe a tartományba esik, a készülék és a tesztcsíkok megfelelően működnek. Amennyiben a mért érték a tartományon kívül esik, ellenőrizze, hogy megfelelően végezte-e az eljárás minden lépését, majd ismételje meg a kontrollmérést.
Amennyiben a második kontrollmérés eredménye is az adott tartományon kívül esik, már nem biztosított, hogy a mérőkészülék és a tesztcsíkok kifogástalanul működnek. Ilyenkor a triglicerid tesztek eredménye hamis lehet.

Ilyen esetekben kérjük vegye fel a kapcsolatot a gyártó cég képviseletével!