BM-Lactate Controlloldat

Leírás

Az Accusport®, Accutrend® Lactate, vagy Accutrend® Plus készülékek és a BM-Lactate tesztcsíkok helyes működésének és megfelelő használatának ellenőrzésére szolgáló kontrolloldat.

Tartalma: 2 x 4 ml kontrolloldat
Control-Lactate 1: alacsonyabb laktáttartomány mérésére
Control-Lactate 2: magasabb laktáttartomány mérésére

Tárolása: Szobahőmérsékleten, +2 Co és +30 Co között. Ne fagyassza le!
Felhasználható a fenti tárolási feltételek mellett:
– felbontatlan állapotban a dobozon megjelölt időpontig,
– felbontás után 3 hónapig, de legfeljebb a dobozon megjelölt lejárati időig
A flakonok első felnyitásának dátumát írja fel a flakonok cimkéjére!

Csakis olyan kontrolloldatot használjon fel, melynek szavatossági ideje még nem járt le! A lejárt kontrolloldat használata hamis mérési eredményekhez vezethet.

A működésteszt megkezdése előtt olvassa el a mérőkészülék használati utasítását. Ebben minden információt megtalál az ellenőrzés elvégzésével és a lehetséges hibaforrásokkal kapcsolatban.
Emellett olvassa el a tesztcsíkokhoz tartozó tájékoztatót, valamint a kontrollfolyadék mellett található tájékoztatót is.
A kontrollmérés végrehajtása során ugyanúgy kell eljárni, mint laktátméréskor, csak vér helyett a BM-Control-Lactate 1, ill 2 kontrolloldatokat kell használni.

A kontrollfolyadékkal végzett ellenőrző mérés eredménye azon a tartományon belül kell legyen, amelyet a tesztcsík fémdobozának cimkéjén feltüntettek. Ez a tartomány minden tesztcsík gyártási sorozatához hozzá van rendelve.
Ha a készülékben mért érték ebbe a tartományba esik, a készülék és a tesztcsíkok megfelelően működnek. Amennyiben a mért érték a tartományon kívül esik, ellenőrizze, hogy megfelelően végezte-e az eljárás minden lépését, majd ismételje meg a kontrollmérést.
Amennyiben a második kontrollmérés eredménye is az adott tartományon kívül esik, már nem biztosított, hogy a mérőkészülék és a tesztcsíkok kifogástalanul működnek. Ilyenkor a tesztek eredménye hamis lehet.
Ilyen esetekben kérjük vegye fel a kapcsolatot a gyártó cég képviseletével!